Архитектурни напрегнати мембрани

  • временен навес археологически обект
  • навес за спортна площадка варна

Архитектурните мембрани се намират на границата между изкуството и науката. Те се отличават със своя уникален естетически вид и леко относително тегло. За разлика от конвенционалното строителство, архитектурните мембрани разчитат на своята двойна кривина и предварително напрягане, за да се справят с външни натоварвания като вятър и сняг. Това на свой ред прави и тяхната носеща конструкция изключително олекотена. Всичко това позволява покриване на огромни площи на много ниска цена, като доставя максимална употреба на вложените материали.

Предимствата на този тип архитектура са многобройни. Едно от тях е фактът, че на практика няма никакви ограничения в дизайна на една конструкция. Това прави мембраните любим избор на много откроени архитекти, защото всеки проект а напълно индивидуален и неповторим. Ние сме винаги отворени към работа с вече наложили се, или тепърва пробиващи архитекти на местния пазар.

Значимо преимущество на напрегнатите мембрани е тяхната пропоскливост. В зависимост от избрания материал, те осигуряват различна пропоскливост на светлина, което значително спестява от нуждата за дневно осветление. А през ноща, с помоща на искуствено осветление, може да се създаде забележителна луминесценция.

Съвременните материали, от които изработваме конструкциите си, като PVC, PVDF, ETFE и PTFE, имат дълъг живот и нужните гъвкавост и здравина.

За разлика от конвеционалните решения, напрегнатите мембранни конструкции се отличават с това, че не изискват подръжка по време на тяхната експлоатация.

От енергийна гледна точка, архитектурните мембрани пропускат малко слънчева светлина и абсорбират много малко топлина. Това води до по-малко разходи за климатизация през горещите сезони.

Фирма „Кармен 2000″ ЕООД спазва свички Европейски норми за проектиране.

Фирма „Кармен 2000″ ЕООД се е наложила като лидер в сферата на архитектурните мембрани на територията на България.. Нашето богато портфолио е доказателство за това. Професионалният ни екип е отговорен за множество проекти, както в страната, така и в чужбина. Огромният ни дългогодишен опит и многобройните ни международни партньори са най-солидния ни капитал. Те са гаранция, че ние можем да се справим с проекти от всякакъв мащаб. Ние имаме за цел, не просто да произведем продукт, а да наложим една отвърдена технология, която е иновативна за Българския пазар.