Животновъдни халета

a1

a2

Живтновъдни халета с покритие от архитектурна напрегната мембрана осигуряват отлична натурална вентилация и циркулация на въздух и  намаляне на вредните газове. Поради специфичните си форми, конструкциите побират голям обем от въздух. Това позволява при конструкции до 60 метра да не се използва изкуственна вентилациона система, а вентилациата да се извършва посредством обособени отвори.  Добрата вентилация драстично намаля влагата в сградата и развитието на бактерии.  Това на практика води до здравословна, свежа, чиста и по-суха среда – такава, която насърчава бърз разтеж и трупане на телесна маса, намаляне на смъртността и болестите както при зрелите животни, така и при техните малки.

Мембраната , от която е изработена покривната конструкцията има звукоизолационен ефект, което намаля количеството стрес, на който жовотните са изложени.

Покритието осигурява топлинна стабилност –сградата е по-хладна през лятото и по-топла през зимата предоставяйки комфорт и добро здраве на животните.

Поради своята форма, животновъдните халета с покритие от архитектурна напрегната мембрана не осигуряват благоприятна среда за гризачи, насекоми, паразити и други вредители. Поради обилното количество светлина преминавайки през мембраната и малкото ъгли, в които вредителите могат да се скрият, тяхното присъствие е значително ограничено или елиминирано. Това ограничава разпространението на болести при добитака.

Специфичните форми с двойна кривина на конструкциите с покритие от архитектурна мембрана не позволяват на  диви или домашни птици да гнездят под и над повърхноста им. Това предотварява разпространението на редица болести и паразити пренасяни от много видове птици.